5 Ιουλ 2012

Μπράουνις κουβερτούρα (χωρίς γλουτένη)

Για όσους επισκέπτονται αυτό το blog γνωρίζουν ότι σπάνια ζρησιμοποιούμε γλυκά ή ζάχαρη στις συνταγές μας. Με μια καλής ποιότητας βιολογική κουβερτούρα όμως μπορεί να γίνει μια εξαίρεση...!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 150γρ. κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα βιολογική (μπορείτε να δοκιμάσετε και χαρουπολάτα)
  • 3/4 φλυτζανιού αλεύρι (χωρίς γλουτένη)
  • 1 φακελάκι baking powder (χωρίς γλουτένη)
  • 1/2 φλυτζάνι μέλι βιολογικό
  • 2 αυγά βιολογικά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλ. κομματάκια κουβερτούρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα 2 αυγά καλά με το μέλι και το λάδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Ενώνουμε και ανακατεύουμε καλά τα 2 μίγματα και ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και α κομματάκια σοκολάτα.
Απλώνουμε σε μια λαδόκολα σε ένα πυρέξ που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15-20'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου