14 Ιουν 2012

Παγωτό μπανάνα-γιαούρτι Special

Υλικά:
  • 4-5 μπανάνες βιολογικές
  • 1/2 γιαούρτι κατσικίσιο βιολογικό
  • 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι βιολογικό
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • Γάλα καρύδας ή άλλο (ρυζιού κλπ) ή νερό (μισό ή ένα φλυτζάνι)
  • Κουβερτούρα βιολογική (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χαρουπολάτα)
  • Αμύγδαλα καθαρισμενα
Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μπανάνες κομματάκια και τις βάζουμε σε μια λαδόκολλα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. Κατόπιν τις βγάζουμε και τις πολτοποιούμε στο blender προσθέτοντας 3 κουταλιές της σούπας μέλι και το γιαούρτι και το γάλα ή το νερό. Αφού γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός, τον αποθηκεύουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη εώς ότου πήξει και πάλι καλά.
Μόλις πήξει, το ξαναδουλεύουμε στο blender προσθέτοντας ανάλογα λίγο υγρό (γάλα ή νερό) για μεγαλύτερη ευκολία. Ο λόγος που το κάνουμε και 2η φορά, είναι για να διορθωθεί η υφή του παγωτού και να μη γίνει σαν γρανίτα.*
Εν τω μεταξύ βάζουμε στο multi τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε λίγο χωρίς να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τα καβουρδίζουμε σε αντικολλητιό τηγάνι. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι και τα καραμελώνουμε μέχρι να μην υπάρχει το μέλι σαν υγρό μέσα στο τηγάνι. Η διαδικασία αυτή είναι σύντομη (γύρω στα 5 λεπτά). Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ρίχνουμε τα μύγδαλα στο μίγμα ξαναχτυπώντας το λίγο. Απλώνουμε σε ένα μπολ πάλι.
Μόλις έχουμε και πάλι ένα ομοιόμορφο πολτό ρίχνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας μέσα και στην επιφάνεια. Τοποθετούμε στο ψυγείο και μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε...
Καλή επιτυχία!

* Τη διαδικασία αυτή μπορούμε να την κάνουμε και τρίτη φορά για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου