28 Νοε 2007

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Θα χρειαστείτε:

  • 2 φλυτζάνια καλαμποκίσιο σιμιγδάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χαρουπάλευρο (προαιρετικά...)
  • 1 κουταλιάς της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 6 κουταλιές της σούπας γεμάτες μέλι
  • 1 κλωναράκι κανέλλα
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο σουσάμι ή αμύγδαλα ή σταφίδες
Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι για λίγα λεπτά σε μια μεγάλη κατσρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το συμιγδάλι το σουσάμι, το χαρουπάλευρο και το καλαμποκάλευρο, το σουσάμι ή τα αμύγδαλα και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας πολύ καλά. Εν τω μεταξύ βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό με την κανέλα. Μόλις βράσει διαλύουμε στο αρωματισμένο νερό το μέλι. Ρίχνουμε αργά το νερό μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε διαρκώς. Μη διστάσετε να ρίξετε αρκετό νερό μιας και το μίγμα μπορεί να απορροφήσει αρκετό. Απλώστε το χαλβά σε ένα ταψί ή σε φόρμα και περιμέντε μέχρι να κρυώσει.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου