19 Δεκ 2008

ΜΠΕΣΑΜΕΛ (Χωρίς γάλα)

ΥΛΙΚΑ

5 κουταλιές της σούπας αλέυρι φαγόπυρο
5 κουταλιές της σούπας λάδι
2 ποτήρια νερού γάλα κάστανο (το γάλα είναι απο σκόνη κάστανου )


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τα ανωτέρω υλικά είναι ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που έχει ο καθένας.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε γρηγορα για να μην σβολιασει και τελος προσθέτουμε το γάλα (θερμοκρασια δωματιου) και ανακατευουμε μεχρι να αρχίσει να πήζει.
Επειδή το γάλα κάστανου γλυκίζει λιγο ρίχνουμε στη μπεσαμέλ αλάτι -πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε για να γίνει λίγο πικάντικη.
(εαν θέλουμε περισσότερη ποσότητα ή αν την θέλουμε πιο αραιή ρίχνουμε και αλλο γάλα).Υ.Γ. Ευχαριστούμε γι΄αυτή τη συνταγή τη φίλη Φ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου