14 Ιαν 2009

ΚΑΣΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. κριθαράλευρο
250γρ. καλαμποκάλευρο
5 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κρέμα γάλακτος παχύρευστη (π.χ. σόγιας)
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
500 ml νερό
250γρ. φέτα τριμμένη
50γρ. κίτρινο τυρί τριμένο (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα κ.λ.π. κατά προτίμηση λίγο πικάντικο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, την κρέμα γάλκτος το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Προσθέτουμε τη φέτα. Αλείφουμε με λάδι το ταψί και ρίχνουμε το χυλό. Από πάνω ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμόυς για 1 ώρα περίπου.
1) Μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα αλεύρια χωρίς γλουτένη αν δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε κάποιο απο άυτά της συνταγής όπως επίσης μπορείτε να φτιάξετε την πίτα με ένα μόνο αλεύρι.2) Προσθέστε λίγο αλάτι αν η φέτα σας δεν είναι πολύ αλμυρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου