14 Σεπ 2011

Ρυζογκοφρέτα με ταχίνι και μέλι...


Εύκολος και γρήγορος τρόπος για πρωϊνό ή σνάκ.
Ρυζογκοφρέτες θα βρείτε σε μαγαζιά με υγιεινά προϊόντα ή πλέον και σε super markets. Καλύτερα να προτιμάτε βιολογικές και να προσέχετε τα "επιπλέον συστατικά" αφού εδώ μπορεί να περιέχονται γαλακτοκωμικά και άλλα στα οποία μπορεί να είστε δυσανεκτικοί. Επίσης οι ρυζογκοφρέτες υπάρχουν με αλάτι ή ανάλατες. Προτιμώ το 2ο όχι επειδή δεν είναι καλό για κάποιους να τρώνε και θαλασσινό αλάτι όσο γιατί είναι πολύ καλύτερο να αποφεύγονται τα επεξεργασμένα αλάτια και να προτιμάται το ανεπεξέργαστο (αλάτι Ιμαλαΐων - σε μαγαζιά με υγιεια προϊόντα και πάλι...)

Αλείφετε στη Ρυζογκροφρέτα ταχίνι αναποφλοίωτο ή αποφλειωμένο και προσθέτετε ένα κουταλάκι μέλι. Αντί για μέλι μπορείτε να βάλετε χαρουπόμελο. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε από το βράδυ μουλιασμένο λιναρόσπορο*.
Ο λιναρόσορος και το ταχίνι περιέχουν και μια ποσότητα πρωτεΐνης που είναι αναγκαία αφού το σνακ αυτό είναι κυρίως υδατάνθρακας.

* Ο Λιναρόσπορος χαρακτηρίζεται ως "super food" λόγω της περιεκτικότητάς του σε ομέγα 3 λιπαρά οξέα. Καλό είναι ο καρπός να μουλιάζεται σε νερό ώστε ο ο ργανισμός να μπορεί να διασπάσει ευκολότερα το σκληρό σπόρο και να τον αφομοιώσει. Όταν τον μουλιάσετε στο νερό θα γίνει σαν ζελέ. Μην τρομάξετε έτσι πρέπει να είναι... Και είναι και πολύ νόστιμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου