24 Σεπ 2011

Ζυμαρικά Ζέας

Πολύ άνθρωποι δεν γνωρίζουν τη Ζέα. Ένα αρχαίο, χωρίς γλουτένη θρεπτικό δημητριακό που αποτελεί μια θαυμάσια λύση για να φάτε μακαρόνια και άλλα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη. Θα τη βρείτε σε μαγαζιά βιολογικών προϊόντων.

Τα μακαρόνια Ζέας περιέχουν 50% περισσότερο μαγνήσιο και είναι πολύ πιο ελαφρυά από τα κοινά ζυμαρικά ενώ βράζουν πολύ γρηγορότερα από τα κοινά ζυμαρικά. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σχεδόν όποια σάλτσα επιθυμείτε και είναι ένας θαυμάσιος και γρήγορος τρόπος να απολαύσετε μια μακαρονάδα!

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ζέα περιέχει γλουτένη όμως με διαφορετική πρωτεϊνική σύνθεση απ'ότι τα κοινά άλευρα γεγονός που την κάνει πιο ανεκτή ακόμα και σε άτομα με δυσανεξίες στη γλουτένη όχι όμως και σε ασθενείς με κοιλιοκάκη. Αν έχετε μια πλλή ή σοβαρότερη δυσανεξία μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή χωρίς φυσικά να το παρακάνετε...
Ακόμα και όσοι δεν έχουν διαγνωσθεί με κοιλιοκάκη μπορεί να υποφέρουν από συμπτώματα δυσανεξίας στη γλουτένη. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι περισσότεροι που έχουν πρόβλημα δεν έχουν ακόμη διαγνωσθεί.

Σε κάθε περίπτωση γνώμη μου είναι ότι κάθε άνθρωπος ειδικά αυτοί που επιδιώκουν να χάσουν κιλα ή αναζητούν ένα υγειινό τρόπο ζωής θα μπορούσαν να δοκιμάσουν να αποφύγουν το σιτάρι, τη σίκαλι, τη βρώμη που είναι και τα πιο βασικά προϊόντα που περιέχουν γλουτένη που προκαλεί και τα σοβαρότερα προβλήματα και να τα αντικαταστήσουν με ασυγκρίτως πιο θρεπτικά και άγνωστα σε πολλούς συστατικά όπως τον αμάρανθο, το κινόα, το φαγόπυρο, το ρεβυθάλευρο, το αλεύρι από κάστανο, αμύγδαλο, ρύζι. Θα τα βρείτε επίσης σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.

Καλές δοκιμές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου