2 Οκτ 2011

Πίτα με ελιές από κεχρί και ρεβυθάλευρο

Άλλη μια ελεύθερη γλουτένης (Gluten Free) συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα και εύκολα. Την ονομάσαμε πίτα λλά κάλλιστα θα μπορούσαμε να την πούμε και ψωμί. Το αλεύρι από κεχρί και ρεβύθι θα το βρείτε σε μαγαζιά υγειινών τροφών.

Υλικά:

1 Φλυτζάνι αλεύρι από κεχρί
1 Φλυτζάνι αλεύρι ρεβυθάλευρο
Μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλάτι*
Τζίντζερ σε σκόνη
Κόλιανδρο σε σκόνη
1 σακουλάκι μαγιά

Εκτέλεση:

Βάζετε σε μια λεκάνη τις δυο κούπες με αλεύρι. Ρίχνετε το λάδι και ανακατεύετε. Στην συνέχεια προσθέτετε νερο σιγά σιγά μέχρι να φτιάξετε ένα κολλώδες μίγμα που θα μοιαζει κάπως έτσι:


 Προσθέτετε τη μαγιά, το τζίντζερ και το κόλιανδρο και ανακατεύετε. Απλώνεται το μείγμα σε έναμμικρό πυρέξ αφού έχετε απλώσει λάδι στην επιφάνειά του για να μην κολλήσει και απλώνεται τα κομμάτια τις ελιές που προτιμάτε.

Βάζετε στο φούρνο στους 200οC για 35-40 λεπτά. Ανάλογα με το φούρνο που έχετε, μπορείτε να σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο αν δείτε ότι ψήνεται περισσότερο από όσο πρέπει το πάνω μέρος. Πάντως, καλό είναι να αφήσετε το μίγμα τουλάχιστον 35 λεπτά στο φούρνο ώστε να δημιουργηθεί κρούστα και πάνω και στη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου