28 Οκτ 2011

Κέϊκ Φρούτων (χωρίς γλουτένη)

Το πιο εύκολο κέικ που φτιάξατε ποτέ με εξαιρετική γεύση που δεν την περιμένετε!

Υλικά:

1 φλυτζάνι μήλο ξυσμένο
1 φλυτζάνι καρότο ξυσμένο
1 αυγό
1 φλυτζάνι αμύγδαλο τριμμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο ξηρό καρπό όπως φουντούκι ή κάσιους)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3/4 φλυτζανιού ελιόλαδο
Λίγο αλεύρι χωρίς γλουτένη (από φαγόπυρο ή αμάρανθο ή ρύζι κλπ - Θα το βρείτε σε μαγαζιά με υγιεινά προϊόντα)
Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μήλο, το καρότο, το ελαιόλαδο, το αυγό, το μέλι. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε το αμύγδαλο και το προσθέτετε στο μίγμα. Ανακατεύετε έως ότου γίνει ένα κολλώδες μίγμα όπου και προσθέτε το αλεύρι ανάλογα με το πόσο θέλετε να δέσει. Δεν χρειάζεται πολύ αλεύρι πάντως...
Πασπαλίζετε την επιφάνεια με την κανέλα
Απλώνετε το μίγμα σε ένα μικρό ταψάκι και ψήνετε στους 180οC για περίπου 40 λεπτά. Αναλόγως το φούρνο, μετά τα 25' καλό είναι να έχετε το νου σας μην σας αρπάξει.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου