3 Ιουν 2012

Φασολάδα με λαχανικά

Είναι μια συνταγή - παραλλαγή της γωστής ribolita, ώστε να μην περιέχει γλουτένη (συνήθως στη ribolita υπάρχει ψωμί).

Θα χρειαστούμε: (προτιμήστε βιολογικά προϊόντα)

1 μέτριο κολοκύθι
1 μέτρια πατάτα
μισό φοινόκιο (το χρησιμοποποιώ πάντα αντίγια κρεμμύδι που είναι πιο βαρύ)
1 καρότο
1 μικρό κομμάτι Σελινόριζα ή/και σέλινο ή/και σέλερι
2 φλυτζάνια φασόλια
1/2 ντομάτα
λίγο λάχανο
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
1/2 Πιπεριά (ό,τι χρώμα θέλετε)
Αλάτι  / πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφήνω τα φασόλια από την προηγούμενη νύχτα στο νερό, Την άλλη μέρα τα ξεπλένω και τα βράζω για 1 ώρα. Τα στραγγίζω και τα αφήνω στην άκρη.

Κόβω σε μικλρά κομματάκια το καρότο, το κολοκύθι, τη σελινόριζα, την πατάτα, το φοινόκιο και την πιπεριά. Καίω καλά 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα τσιγαρίζω για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνω καλά και προσθέτω μπαχαρικό (Garam Masala ή ξερό κόλιανδρο  σε σκόνη ή άλλο της αρεσκείας σας).
Μόλις τσιγαριστούν, σβήνω με το λευκό κρασί και χαμηλώνω τη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Μεταφέρω τα τσιγαρισμένα λαχανικά στην κατσαρόλα που πριν είχα τα φασόλια, προσθέτω και τα φασόλια, κρατώντας περίπου 1 φλυτζάνι έξω. Γεμίζω με 1 λίτρο νερό βρασμένο την κατσαρόλα, τη βάζω πάλι στη φωτιά με όλα τα υλικά μου και αλατοπιπερώνω πάλι. Προσθέτω το ψιλοκομμένο λάχανο και βράζω για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ετοιμαστούν τα λαχανικά χωρίς να γίνουν λιώμα. Βάζω σε ένα μπλέντερ τα φασόλια που άφησα έξω, 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο και τη ντομάτα. Τα κάνω ένα πολτό και τα προσθέτω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω μέχρι να δέσει για λίγα λεπτά και τη βγάζω από τη φωτιά.
Περιμένω να κρυώσει λίγο και σερβίρω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου