28 Νοε 2008

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

1 κιλό σπανάκι
1 φινόκιο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 ποτήρια του κρασιού ρύζι ή κινόα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί (προαιρετικά)
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε.Το ίδιο και το φινόκιο. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και τα τσιγαρίζουμε . Προσθέτουμε το κρασί, το μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το σπανάκι για 7 λεπτά περίπου να βράσει. Στη συνέχεια πρσθέτουμε το ρύζι ή το κινόα. Μόλις βράσει το ρύζι ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού ανακατεύουμε το φαγητό μας και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου