12 Δεκ 2011

Κουλουράκια με γλυκοπατάτα (χωρίς γλουτένη)

Είναι μια συνταγή έκπληξη! Δεν περίμενα κυριολεκτικά τέτοιο γευστικό αποτέλεσμα.
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα λευκή (είναι πιο γλυκιά)
  • 2 κούπες αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • Λίγο τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα μέλι ή σιρόπι αγάβης (θα το βρείτε σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Σταφίδες ή coji (αποξηραμένα μούρα - θα τα βρείτε σε μαγαζιά με υγιεινά προϊόντα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζετε τη γλυκοπατάτα μέχρι να μαλακώσει. Την αφήνετε να κρυώσει, την ξεφλουδίζεζετε και την κάνετε πουρέ.
Ανακατεύετε τα όλα τα υλικά εκτός τις σταφίδες (ή τα μούρα) μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι της σούπας αδειάζεται μικρές ποσότητες σε ένα ταψί με λαδόκολα. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου μισή ώρα. Στα πρώτα 5-10 λεπτά τρυπήστε με ένα πιρούνι το καθένα ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό. Αν δείτε να ροδίζουν επικίνδυνα από την πάνω πλευρά τοποθετήστε ένα αλουμινόχαρτο.
Μόλις ψηθούν θα είναι αρκετά μαλακά δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος. Θα μοιάζουν με μουστοκούλουρα! Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και φυλάξτε τα στο ψυγείο σε αεροστεγές μπολ.
Μούρα Coji
Σιρόπι αγαύης (Agave syrup)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου