17 Φεβ 2012

Κρέμα με γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κουτί γάλα καρύδας (είναι κονσέρβα και συνήθως μέσα έχει και ψύχα καρύδας και όχι μόνο γάλα αλλά αυτό δεν μας απασχολεί - θα το βρείτε σε μαγαζιά με υγεινά προϊόντα)*
  • 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες μέλι βιολογικό
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flower
  • 3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύεται σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα καρύδας με το μέλι (χωρίς να βράσει). Σε ένα άλλο μπωλ διαλύετε το υπόλοιπο γάλα με τα αυγά και το corn flower. Προσθέτε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά και χωρίς να βράσει μέχρι να δέσει το μίγμα σας. Μοιράζετε σε μπωλάκια και αφήνετε να κρυώσει. Πασπαλίζετε με κανέλα και βάζετε στο ψυγείο.


*Μπορείτε να φτιάξετε δικο σας γάλα καρύδας ως εξής:
Αγοράστε μια καρύδα και τρυπήστε την από τη μια πλευρά. Χύστε το υγρό που βρίσκεται μέσα της (αυτό δεν είναι το γάλα της). Στη συνέχεια βάλτε τη ολόκληρη στο φούρνου στου 180οC για περίπου μισή ώρα. Βγάλτε τη έξω και σπάστε τη με ένα μπαλτά. Καθαρίστε το γύρω τσόφλι κρατήστε το λευκό μέρος στο εσωτερικό της. Βάλτε το σε ένα blender με αρκετό νερό και κάντε ένα πολτό. Περάστε τον πολτό από σουρωτήρι και το υγρό που προκύπτει είναι το γάλα.
Μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο για 2 το πολύ μέρες πριν την κατανάλωση.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ψίχα που περισσεύει για κάποια άλλη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου