8 Φεβ 2012

Σούπα κολοκύθας με σελινόριζα, καρότο και φοινόκιο

ΥΛΙΚΑ:
  • 600 περίπου γραμμάρια κολοκύθας σε μικρά κομματάκια
  • Σελινόριζα (1 κομμάτι) σε κομματάκια
  • 1 μεγάλο καρότο σε κομματάκια
  • 1/2 φοινόκιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα ρυζιού
  • Κουρκουμά
  • Κόλιανδρο σε σκόνη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τυρί Παρμεζάνα (προαιρετικά αν και δίνει υπέροχη γεύση)
  • Πιπεριά (ό,τι χρώμα σας αρέσει) (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και σωτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν κάπως (εκτός την πιπεριά). Αλατοπιπερώνετε.
Σβήνετε με λευκό ή άλλο κρασί για 1-2 λεπτά και προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά και αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (τα δοκιμάζετε στο α λάτι και το πιπέρι).
Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα κάνετε πολτό. Τώρα προσθέτετε και ένα κομμάτι πιπεριά ωμή. Στη συνέχεια βάζετε τον πολτό πίσω στην κατσαρόλα. Βάζετε το 1/2 ποτήρι γάλα ρυζιού και ανακατεύετε μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από την κατσαρόλα και προσθέτετε τα μπαχαρικά και την τριμένη παρτμεζάνα. 
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε κανέλλα.
Σερβίρεται ζεστή και γαρνίρετε με μαϊντανό και ωμό ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου