9 Μαρ 2012

Κολοκυθόπιτα γλυκιά (χωρίς γλουτένη ή γαλακτοκωμικά)

ΥΛΙΚΑ:

600 γρ περίπου κολοκύθα κόκκινη τριμένη
2 αυγά
1 κ.σ. baking powder
1 κ.σ. σόδα
1/2 φλυτζάνι σταφίδες
3 κ.σ. μέλι βιολογικό
1/4 κούπια χοντροκομένα καθαρισμένα αμύγδαλα
2-3 κουταλιές της σούπας Αλεύρι χωρίς γλουτένη
Κανέλα κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίβουμε την  κολοκύθα σε ψιλές λωρίδες (περίπου όπως το καρότο) σε μίξερ για πιο εύκολα. Την αφήνουμε να σταργγίξει πολύ καλά για να μη μας βγάλει ζουμιά. Ανακατεύουμε τα αυγά με το baking, τη σόδα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα άλλα υλικά με την κολοκύθα. Ανακατεύουμε εώς ότου έχουμε ένα σχετικά ομοιόμορφο μίγμα. Βάζουμε σε πυρέξ που έχουμε λαδώσει και τοποθετούμε σε φούρνο στους 180οC για περίπου 40-45 λεπτά ή όσο χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου