31 Ιαν 2008

Κουνέλι Λεμονάτο

Υλικά
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
1 πατάτα


Για τη μαρινάρα
Κρασί
3 φύλλα δάφνης

1 καρότο σε ροδέλες
Σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξυλαράκι κανέλλας
Πιπέρια διάφορα σε κόκκους




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κουνέλι καλά. Το βάζουμε σε μια λεκάνη με τα υλικά της μαρινάρας και το αφήνουμε για 24 ώρες μέσα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια παίρνουμε το κουνέλι, (έχουμε πετάξει τη μαρινάρα) και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και την πατάτα καθαρισμένη και ολόκληρη και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το λεμόνι και το θυμάρι, τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά, ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι.

Η πατάτα βοηθάει να δέσει η σάλτσα αν στη διατροφή μας απαγορεύεται το κορν φλάουερ.
Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου