ΥΛΙΚΑ
8 κολοκύθια στρογγυλά (σαντορίνης)
250 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 ποτήρι κρασιού κινόα
φινόκιο
1 ματσάκι μαιντανό
1 ματσάκι άνιθο
δύοσμο
τζίντζερ (1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμέμο)
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
8 κολοκύθια στρογγυλά (σαντορίνης)
250 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 ποτήρι κρασιού κινόα
φινόκιο
1 ματσάκι μαιντανό
1 ματσάκι άνιθο
δύοσμο
τζίντζερ (1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμέμο)
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα κολοκύθια και αδειάζουμε την ψίχα. Κρατάμε και την ψίχα και τα "καπάκια".
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τον κιμά και σοτάρουμε. Προσθέτουμε, λίγη ψίχα από το κολοκύθι, ψιλοκομμένο το φινόκιο, και μετά από 3-4 λεπτά το μαιντανό, τον άνιθο. το δυόσμο και το τζίντζερ (όλα ψιλοκομμένα), αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για ακόμα 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ρίχνουμε το κινόα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα. Γεμίζουμε τα κολοκύθια με το μίγμα μας, τα κλείνουμε με τα "καπάκια"(όπως στα γεμιστά), τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε περίπου 1 1/2 ποτήρι νερό. Τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια φτιάνουμε αυγολέμονο, περιχύνουμε τα κολοκύθια και είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε!
Αυγολέμονο: χτυπάμε το ασπράδι ενός αυγού με λίγο αλάτι ώσπου να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε τον κροκό και 1/2 ποτήρι του κρασιού λεμόνι. Την ώρα που ρίχνουμε το αυγολέμονο καλό είναι να προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα και να περιχύνουμε το φαγητό μας με το αυγολέμονο ανακατεύοντάς το με το ζουμί. Αφήνουμε την κατσαρόλα μόνο για 30 δευτερόλεπτα στο μάτι της κουζίνας για να μην "κόψει" το αυγολέμονο.
ΚΑΙ για να μην παει τίποτα χαμένο μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε χορτοκεφτεδάκια με την ψίχα που θα σας περισσέψει αδειάζοντας τα κολοκύθια!!!!!
ΠΩΣ????
Σε ένα μπωλ ψιλοκόβετε την ψίχα, μαιντανό, μπόλικο άνιθο, δυόσμο, φινόκιο. Προθέτουμε ένα αυγό, και φέτα τριμμένη. Αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι. Πλάθουμε κεφτέδες και είτε τους ψήνουμε που είναι και το πλέον υγειινό ή τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να τους αλευρώσετε με κάποιο αλεύρι χωρίς γλουτένη (καλαμποκάλευρο, φαγόπυρο, κλπ).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τον κιμά και σοτάρουμε. Προσθέτουμε, λίγη ψίχα από το κολοκύθι, ψιλοκομμένο το φινόκιο, και μετά από 3-4 λεπτά το μαιντανό, τον άνιθο. το δυόσμο και το τζίντζερ (όλα ψιλοκομμένα), αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για ακόμα 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ρίχνουμε το κινόα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα. Γεμίζουμε τα κολοκύθια με το μίγμα μας, τα κλείνουμε με τα "καπάκια"(όπως στα γεμιστά), τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε περίπου 1 1/2 ποτήρι νερό. Τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια φτιάνουμε αυγολέμονο, περιχύνουμε τα κολοκύθια και είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε!
Αυγολέμονο: χτυπάμε το ασπράδι ενός αυγού με λίγο αλάτι ώσπου να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε τον κροκό και 1/2 ποτήρι του κρασιού λεμόνι. Την ώρα που ρίχνουμε το αυγολέμονο καλό είναι να προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα και να περιχύνουμε το φαγητό μας με το αυγολέμονο ανακατεύοντάς το με το ζουμί. Αφήνουμε την κατσαρόλα μόνο για 30 δευτερόλεπτα στο μάτι της κουζίνας για να μην "κόψει" το αυγολέμονο.
ΚΑΙ για να μην παει τίποτα χαμένο μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε χορτοκεφτεδάκια με την ψίχα που θα σας περισσέψει αδειάζοντας τα κολοκύθια!!!!!
ΠΩΣ????
Σε ένα μπωλ ψιλοκόβετε την ψίχα, μαιντανό, μπόλικο άνιθο, δυόσμο, φινόκιο. Προθέτουμε ένα αυγό, και φέτα τριμμένη. Αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι. Πλάθουμε κεφτέδες και είτε τους ψήνουμε που είναι και το πλέον υγειινό ή τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να τους αλευρώσετε με κάποιο αλεύρι χωρίς γλουτένη (καλαμποκάλευρο, φαγόπυρο, κλπ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου